Magda
Rewelacyjne raffaello - poniedziałek 31 sie 2009 13:04:44
Słuchajcie co¶ niesamowitego spróbujcie sami przepis łatwy.
Składniki:
3 szklanki mleka
2 czubate łyżki m±ki ziemniaczanej
2 czubate łyłżki m±ki pszennej
2 torebki cukru waniliowego
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1-2 paczek super krakersów
1 kostka margaryny
25 dag wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Budyń: zmiksować jajko z cukrem, cukrem waniliowym,1/2 szklank± mleka, m±k± i wlać do reszty gotuj±cego się mleka. Energicznie mieszać aż otrzymamy jednolity budyń. Odstawić do wystygnięcia.
Masa budyniowa: margarynę utrzeć i dodajemy po trochu zimnego budyniu. Gdy już zrobimy jednolit± masę dodajemy wiórka kokosowe i dolewamy alkoholu wysokoprocentowego (np. Metaxa) do smaku tak 1-2 kieliszków. Jeszcze raz miksujemy by masa były jednolita.
Wyłożyć blachę foli± aluminiow±, wyłożyć połowę krakersów, na to połowę masy, znów krakersy i reszta masy. Pospać reszt± wiórek, klepać je łyżk±.
A i jeszcze zostawić na noc w lodówce najlepiej na kilka godzin wtedy krakersy zmiękn±
pychotka
Magda - poniedziałek 31 sie 2009 13:06:00
Oj co¶ pokombinowałam z tytułem i nie wiem jak to poprawićzanotowane.pl doc.pisz.pl pdf.pisz.pl ilemaszlat.htw.pl
Rewelacyjne raffaello - poniedziałek 31 sie 2009 13:04:44
Słuchajcie co¶ niesamowitego spróbujcie sami przepis łatwy.
Składniki:
3 szklanki mleka
2 czubate łyżki m±ki ziemniaczanej
2 czubate łyłżki m±ki pszennej
2 torebki cukru waniliowego
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1-2 paczek super krakersów
1 kostka margaryny
25 dag wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Budyń: zmiksować jajko z cukrem, cukrem waniliowym,1/2 szklank± mleka, m±k± i wlać do reszty gotuj±cego się mleka. Energicznie mieszać aż otrzymamy jednolity budyń. Odstawić do wystygnięcia.
Masa budyniowa: margarynę utrzeć i dodajemy po trochu zimnego budyniu. Gdy już zrobimy jednolit± masę dodajemy wiórka kokosowe i dolewamy alkoholu wysokoprocentowego (np. Metaxa) do smaku tak 1-2 kieliszków. Jeszcze raz miksujemy by masa były jednolita.
Wyłożyć blachę foli± aluminiow±, wyłożyć połowę krakersów, na to połowę masy, znów krakersy i reszta masy. Pospać reszt± wiórek, klepać je łyżk±.
A i jeszcze zostawić na noc w lodówce najlepiej na kilka godzin wtedy krakersy zmiękn±
pychotka
Magda - poniedziałek 31 sie 2009 13:06:00
Oj co¶ pokombinowałam z tytułem i nie wiem jak to poprawić